Ēdieniem, kas gatavoti no kaltētām sēnēm, pat nav nepieciešamas garšvielas.
Diez vai kāds apstrīdēs apgalvojumu, ka visgaršīgākās sēnes ir meža sēnes. Tām piemīt unikāla garša, kas vēl vairāk pastiprinās, ja tās ir kaltētas. Ar kaltētām sēnēm gatavotiem ēdieniem nav pat vajadzīgas garšviela. Tās vai nu pazudīs kopējā garšas simfonijā, vai arī kalpos kā disonanse.
Kaltētu sēņu zupa jums palīdzēs arī gavēņa laikā, un tā ir ideāli piemērota ne tikai veģetāriešiem, bet arī vegāniem, jo nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus.
VIDEO:
Lasi vēl: Kādas lietas nedrīkst mazgāt ar kondicionieri: lielākā daļa saimnieču pieļauj letālas kļūdas
Sastāvdaļas
150 g kaltētu sēņu
100 g pērļu putraimu
2 kartupeļi
2 sīpoli
1 burkāns
3 litri ūdens
10 melno piparu zirnīši
5 zirnīši smaržīgo piparu
Augu eļļa
Sāls
Tevi noteikti interesēs
- Kā es uzglabāju kartupeļus dzīvoklī pat aprīlī, kā no pagraba: tie nesadīgst, nepūst, un neviena bojāta kartupeļa
- Kā uztaisa tik mazas lodītes lodīšu pildspalvām: atklāju, kā zinātnieki tās padara nevainojami gludas
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 1. decembra Latvijā laika apstākļi piedzīvos iespaidīgas izmaiņas
- Vairs neaizsalst un neaizsvīst: vienkārši triki, ar ko pieredzējuši autovadītāji apstrādā auto stiklus
- Skaista, bet mazliet cimperlīga: pieredzējusi dārzniece skaidro, kā kopt “ziemas puķi” ciklamenu, lai tā ziedētu kupli un krāšņi
- Piparkūku torte bez cepšanas — ļoti vienkāršs un maigs deserts, kas vienmēr pazūd no galda acumirklī








